Практичні заняття з фізіології людини для учнів загальноосвітніх шкіл

23 лютого 2022 року було проведено лабораторне заняття з Фізіології людини для учнів випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів на базі кафедри анатомії і фізіології людини та тварин у рамках підготовки школярів до Всеукраїнської олімпіади з біології.

Під час заходу учні ознайомилися з будовою серцево-судинної системи людини, вивчили склад плазми та формених елементів крові, навчилися розрізняти різні формені елементи крові на тимчасових та постійних мікропрепаратах за допомогою світлової мікроскопії. Школярі ознайомилися з методикою проведення досліджень крові: швидкості осідання еритроцитів, гемолізу, підрахунку еритроцитів, визначення гемоглобіну. Також на заняття учні мали можливість самостійно визначити власну групу крові. Школярі ознайомилися з різноманітними тестами з відповідної теми у рамках підготовки до Всеукраїнської олімпіади.

Майбутні абітурієнти мали можливість поспілкуватися з викладачами кафедри, дізнатися корисну для себе інформацію, попрацювати з мікроскопами, роздивитися гістологічні препарати, провести методики визначення показників крові, потренуватися з вирішення завдань. І, все-таки, найголовніше отримати корисні знання для успішної участі на олімпіаді та у подальшому для складання ЗНО з біології.

Наприкінці учням побажали здоров’я, вдалої участі та легкого проходження ЗНО та запросили до навчання на хіміко-біологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Previous Article
Next Article