Практичні заняття з цитології для учнів загальноосвітніх шкіл

21 лютого 2022 року було проведено практичне заняття з Цитології для учнів випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів на базі кафедри анатомії і фізіології людини та тварин у рамках підготовки школярів до Всеукраїнської олімпіади з біології.

Під час заходу учні працювали з електронно-мікроскопічними фотографіями, навчалися ідентифікувати клітинні структури, за допомогою світлової мікроскопії досліджували гістологічні препарати, вчилися розрізняти різновиди тканин, знаходили відмінності між прокаріотами та еукаріотами, дізнавалися про фази клітинного циклу, мали «віртуальну подорож» до клітини. Учні ознайомилися з різноманітними тестами з відповідної теми у рамках підготовки до Всеукраїнської олімпіади.

Майбутні абітурієнти мали можливість поспілкуватися з викладачами кафедри, дізнатися корисну для себе інформацію, попрацювати з мікроскопами, роздивитися гістологічні препарати, потренуватися з вирішення завдань. І, все-таки, найголовніше отримати корисні знання для успішної участі на олімпіаді та у подальшому для складання ЗНО з біології.

Наприкінці учням побажали здоров’я, вдалої участі та легкого проходження ЗНО та запросили до навчання на хіміко-біологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Previous Article
Next Article