СЕМІНАР-СУПУТНИК-ТРЕНІНГ «КЛІТИННЕ ЯДРО. СТРУКТУРА ХРОМОСОМ І ДНК»

12 січня 2022 року з метою формування пізнавальних інтересів та професійної спрямованості, виявлення і розвитку здібностей і схильностей, було проведено семінар-супутник-тренінг «Клітинне ядро. Структура хромосом і ДНК» для учнів випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів старшим викладачем кафедри анатомії і фізіології людини та тварин Прокоф’євою О.А. і методистом підготовчого відділення Красіною Н.О.
Під час заходу учні мали віртуальну анімаційну подорож до клітинного ядра, вивчали структуру хромосом та процес їх компактизації, виконували вправи щодо дослідження молекулярної структури ДНК, ідентифікували складові молекули ДНК, моделювали процес синтезу ДНК, дізнавалися про відмінності хромосом у прокаріот і еукаріот. Учні ознайомилися з різноманітними тестами з відповідної теми у рамках підготовки до проходження ЗНО-2022.
Майбутні абітурієнти мали можливість поспілкуватися, потренуватися з вирішення біологічних вправ за допомогою дидактичних демонстраційних матеріалів і отримати корисні знання. 17 липня 2022 року відбудеться ЗНО з біології, і цей семінар стане у нагоді школярам.
Наприкінці учням побажали здоров’я, легкого проходження ЗНО та запросили до навчання на хіміко-біологічний факультет Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.
Previous Article
Next Article