Науково-методчний семінар “Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність”

Відповідно до плану роботи кафедри хімії та хімічної освіти 30 жовтня 2023 року викладачами кафедри був проведений науково-методичний семінар за темою: «Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність». В семінарі взяли участь здобувачі першого курсу бакалаврського рівня освіти і здобувачі першого курсу магістерського рівня освіти спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія).

Під час проведення семінару були розглянуті «Положення про академічну доброчесність у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького», Кодекс академічної доброчесності,  Положення про запобігання академічного плагіату в освітній діяльності Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (затверджені 27 вересня 2022 року).

Викладачами було наголошено на тому, що академічну доброчесність слід розглядати як дотримання п’яти фундаментальних цінностей: чесності, довіри, справедливості, поваги, відповідальності та відваги до дій і що вважається порушенням академічної доброчесності. Академічна доброчесність базується на згоді всіх учасників академічного процесу дотримуватися правил та виконувати покладені на них обов’язки і є необхідною й важливою складовою будь-якого істинного досвіду освіти – доброчесність з боку як викладача, так і здобувача вищої освіти.

На цьому ж семінарі були розглянуті питання підготовки кваліфікаційних (дипломних) робіт здобувачів освіти другого (магістерського) рівня, особливості їхньої підготовки, аналізу наукових досліджень і запобігання плагіату.

Previous Article
Next Article