Гостьова лекція “Топ-10 міфів при наданні домедичної допомоги у невідкладних станах”

В рамках програми «Гість університету» Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького 27 жовтня 2023 року кафедрою хімії та хімічної освіти було організовано проведення відкритої лекції кандидата біологічних наук, доцента кафедри фізіології, здоров’я і безпеки людини та природничої освіти Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Пєнова Вадима Васильовича.

Тема відкритої лекції, яку було проведено для здобувачів освіти хіміко-біологічного факультету: «Топ 10 МІФІВ при наданні домедичної допомоги у невідкладних станах». Враховуючи актуальність теми, особливо в умовах воєнного стану в Україні, до лекції, яка була проведена в режимі ZOОM-конференції долучилося 100 слухачів з числа академічної спільноти університету.

Вадим Васильович провів лекцію з відеопрезентацією, закцентувавши увагу на тому, як треба діяти (і як НЕ треба) у невідкладних станах відповідно до сучасних протоколів надання домедичної допомоги. Було зазначено, що від знання того, як треба надавати домедичну допомогу, залежить відсоток виживаності постраждалих. Зазначена тема викликала жваве обговорення учасників, які відзначили, що обізнаність людей у питаннях допомоги знаходиться на недостатньому рівні і більшість не знайома з тими способами і методами, які прописані в сучасних протоколах.

Previous Article
Next Article