Заходи до Всесвітнього дня здоров`я

Викладачі кафедри анатомії і фізіології людини та тварин до Всесвітнього дня здров`я провели практичні та лаборанторні заняття присвячені профілактиці захворювань та пропагандування здорового спосібу життя.

Так, доцент Сидоряк Н.Г. робила дослідження стану серцево-судинної системи за допомогою велоргометра. У студентів на початку заняття підрахували частоту серцевих скорочень та виміряли артеріальний тиск у стані спокою. Потім студенти працювали на велоргометрі протягом 4 хвилин. Після закінчення виконання фізичного навантаження одразу підраховували тиск та пульс. Досліджуваний студент відпочиває 3 хвилини та знову виконує фізичне навантаження. Після 4 хвилин на велоргометрі знову підраховують тиск та пульс.

Зміна показників частоти пульса та тиску є важливим фізіологічним механізмом, що здійснює адаптацію кровотоку до м`язової роботи. При цьому частота скорочень серця знаходиться у прямій залежності від потужності виконанної роботи: чим інтенсивніше робота, тим частіший пульс. У зв`язку з цим частота серцевих скорочень є об`єктивним показником стану серцево-судинної системи.

Previous Article
Next Article