В рамках ІІІ Відкритого освітньо-наукового форуму «Класична наука для Нової української школи» працювала секція з хімічної освіти

23 березня 2021 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбувся ІІІ відкритий освітньо-науковий форум з міжнародною участю «Класична наука для Нової української школи».

В рамках форуму працювала секція з хімічної освіти. Основні питання які обговорювали на засіданні, стосувались STEAM-освіти, зокрема, шляхів її реалізації в шкільному курсі хімії та природознавства, який методологічний апарат долучати та на якому етапі вивчення природничих дисциплін в цілому його використовувати. Основними учасниками на засіданні були вчителі хімії міста Мелітополь та Мелітопольського району.

З привітанням до учасників звернувся д.п.н., проф. Олександр Максимов, який окреслив основні траєкторії сучасної Української школи та місце природничих дисциплін в ній.

Із доповіддю на тему «Впровадження STEAM технології на уроках хімії» виступила вчитель хімії Єлизавета Овсяннікова Ліцею №19 ММР ЗО, в ході свого виступу вона висвітлила основні підходи до реалізації STEAM технології в умовах Нової Української школи.

Також із доповіддю виступив викладач кафедри неорганічної хімії та хімічної освіти Олександр Яковійчук, тема доповіді – «Застосування спеціалізованого програмного забезпечення при вивченні природничих дисциплін в середній школі». В своїй доповіді він розповів як за допомогою програмних застосунків виразити концентрацію досліджуваних речовин, без використання спеціалізованих пристроїв.

В кінці засідання всі присутні долучились до активного обговорення виступів доповідачів, та підбили підсумки семінару.

Previous Article
Next Article