Біологічний кейс «Дослідницько-експериментальні роботи на уроках біології та природознавства»

23.03.2021 в рамках проведення ІІІ відкритого освітньо-наукового форуму з міжнародною участю «Класична наука для Нової української школи» науково-педагогічними працівниками кафедри ботаніки і садово-паркового господарства к.б.н. доц. Пюрко О.Є., ст. викл. Бреном О.Г. спільно з членами студентського наукового гуртка «Catena» та вчителем біології та географії Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №25 ММР ЗО Неровною Н.Г. проведено Біологічний кейс в форматі Zoom-конференції.

Під час заходу розглянуто актуальні питання дослідницько-експериментальної роботи на уроках біології та природознавства з врахуванням компетентнісного потенціалу даних освітніх компонентів. Ст. викл. Брен О.Г. розповів про особливості відбору та обробки матеріалу для вивчення одноклітинних і нитчастих водоростей, виготовлення та демонстрування тимчасових мікропрепаратів. Здобувачі вищої освіти паралельно готували мікропрепарати, вивчали особливості будови досліджуваних організмів, ділились враженнями.

Вчитель Неровна Н.Г. ознайомила присутніх з практичним аспектом та  діяльнісним підходом при проведенні дослідницьких робіт на уроках біології в умовах сучасної школи, представила методику постановки завдань на уроках,  способи мотивації учнів, а також продемонструвала зразки учнівської творчості.

Роботу Біологічного кейсу відвідав і оцінив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Сергій Борисович Шеханов.

Подібні заходи надають можливість комунікації, налаштування зв’язків, обміну досвіду між загальноосвітніми навчальними закладами та вищою школою і сприяють практико-орієнтованому навчанню та формуванню професійних компетентностей у здобувачів вищої освіти – майбутнього Нової української школи.

 

Previous Article
Next Article