Фізіологічні наукові дослідження

З 26 жовтня по 5 листопада 2020 р. доцентом кафедри анатомії і фізіології людини та тварин Сидоряк Наталею Георгіївною були зроблені наукові дослідження у сфері фізіології тварин. Дослідження проводилися згідно наукового договору з Інститутом фізіології ім. А.А. Богомольця НАН України на базі відділу гіпоксії у місті Києві.

Метою дослідження було дослідження розвитку пневмонії, що наразі є безумно актуальним, та шляхи її корекції за допомогою використання дихальних розчинів, а також сумісного впливу газових розчинів та уридину.

Для дослідження використовували білих щурів лінії Вістар, у яких штучно викликали ознаки пневмонії та проводили корекцію. Потім брали гістологічні зрізи тканин легень та серця для подальшого дослідження змін, що відбуваються в організмі щурів, за допомогою електронного мікроскопа.

Пневмонія є досить поширеним захворюванням органів дихання, яке постійно зростає, не дивлячись на значні помітні успіхи в розвитку як пульмонології, так і фармакології. Тому, дослідження пневмонії мають подальші перспективи для детального вивчення та розробки нових форм лікування пневмонії.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.