30 вересня було проведено перше засідання студентського наукового гуртка кафедри анатомії і фізіології людини та тварин «Імпульс», де було презентовано напрям роботи гуртка для студентів 1 курсу хіміко-біологічного факультету на базі презентаційного майданчика кафедри.

Під час презентації розглядалися інноваційні методи вивчення стану серцево-судинної системи людини та основні методи дослідження, що використовуються на кафедрі для проведення наукових досліджень. Так, було продемонстровано метод лазерної допплерівської флоуметрії (ЛДФ), що являє собою метод оцінки стану мікроциркуляторної гемодинаміки у капілярах і є, безсумнівно, актуальним методом діагностики мікроциркуляторних розладів. За допомогою апарату ЛДФ вивчають стан тканинного кровотоку людини та можливо виявити ознаки зміни мікроциркуляції крові під впливом різних чинників.

Також було презентовано сучасний апарат електро-кардіографічного дослідження серця з можливістю розшифровки електрокардіограми. Електрокардіографія є одним з основних методів досліджень серця і діагностики захворювань серцево-судинної системи. Цей метод дає можливість з великою точністю говорити про локалізацію вогнищевих змін міокарда, їх розповсюдженість, глибину і час появи. Новий апарат дозволяє дослідити діяльність серця з трьох стандартних відведень одночасно та окремо шість грудних відведень, які дають більш повну інформацію про патологічні процеси серця. Даний апарат активно використовується під час навчальних занять студентів.

Під час презентації також студентам було запропоновано розглянути під мікроскопом з можливістю фото- та відеорегістрацією гістологічних препаратів.

Студенти 1 курсу були зацікавлені особливостями наукових досліджень та виявили бажання долучитися до дружнього колективу студентського наукового гуртка «Імпульс» кафедри анатомії і фізіології людини та тварин.

Запрошуємо всіх бажаючих. У нас цікаво та корисно!

Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.