На кафедрі ботаніки і садово-паркового господарства відбувся захист курсових робіт

29 квітня 2020 р. на кафедрі ботаніки і садово-паркового господарства відбувся захист курсових робіт студентів 116-х групи, 126-х групи та 127-х груп з дисципліни «Методика навчання природознавства, біології та екології».

Комісія у складі викладачів кафедри професор Мальцева І.А, доценти Подорожний С.М. і Логвіна-Бик Т.А., старший викладач Брен О.Г. прослухали та проаналізували зміст та практичну значущість досліджень студентів IV курсу хіміко-біологічного факультету.

Основна увага приділялася новизні досліджень, задачі та власній розробці студентів: уроки, екскурсії, проекти, ігри, створення пізнавального навчального середовища для школярів 6-11 класів під час процесу навчання у загально-освітніх закладах, он-лайн інструменти для навчання школярів у дистанційному режимі.

Теми курсових робіт студентів були різноманітні: міжпредметні зв’язки в процесі вивчення біології; розвиток у школярів пізнавального інтересу до біології; диференційований підхід до навчання учнів біології; навчальні ігри на уроках біології як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів; особливості роботи вчителя біології з обдарованими школярами на уроках біології; методика використання кімнатних рослин у навчально-виховній роботі з біології; геймізація навчання предметів природничого циклу середньої ланки загальної освіти; використання інтерактивних методів в навчанні біології тощо.

Після обговорення доповідей студентів членами комісії були запропоновані підсумкові оцінки за захист курсової роботи.

Творча атмосфера, позитивний настрій та бажання студентів поділитися власними розробками під час навчання та проходження виробничої педагогічної практики у школі – все це сприяло розумінню та усвідомленню значущості власної праці, формуванню професійних компетентностей з біології у майбутніх вчителів, та використання нових освітніх технологій та інтерактивних методів навчання біології, а також вивчення досвіду роботи вчителів біології у школах.

Інформацію підготувала доцент Логвіна-Бик Т.А.

Previous Article
Next Article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.